محمدعلی دستمالی| جنگ روایت و تفسیر، از مهمترین کمبودها و نارساییهایی هستند که میتوانند بر اخبار مربوط به مذاکره سایه بیندازند.
هم نیتخوانی و پیشگویی دشوار است، هم امکان پی بردن به تصمیمات محرمانه دولتها. ولی صحنه سیاست و شواهد روابط بینالملل در کنار شناخت روشن از ضعف و توان خود، میتواند مجموعهای از سناریوها و پیشبینیها را امکانپذیر کند. بر اساس چنین نگرشی، تمایل دارم چندوچون احتمال شکلگیری مذاکرات هستهای بین آمریکا و ایران و فضای مذاکرات را از سه منظر بررسی کنم:
نخست؛ فضای رسانه و افکار عمومی. دوم؛ وضعیت فعلی خاورمیانه. سوم؛ ادراک وضعیت فعلی ایران و بایستههای حکمرانی خردمندانه برای گذار از این مبدا به مقصدی بهتر. این روزها، دونالد ترامپ در رسانههای جهان، بهعنوان سیاستمداری جنجالی شناخته میشود که تمایل دارد از هر موضوعی، خمیرمایهای برای غوغا و نمایش بسازد. شاید این مهمترین مولفه شخصیتی اوست و با توجه به اهمیت این موضوع، بتوان بسیاری از رویکردهای سیاسی تیم فعلی کاخ سفید را ارزیابی کرد.
جنس و آلیاژ اصلی ترامپ از نمایش و غوغا شکل گرفته است. حالا ترامپ بر صحنه نمایش و غوغا، همبازی و شریک همساز و همنوایی به نام بنیامین نتانیاهو را نیز در کنار خود میبیند و هیچ چیزی طبیعیتر از این نیست که در چنین شرایطی، بخش اعظم قدرت و سرمایه خود را صرف نمایش رسانهای و تبلیغاتی کند.
بیایید از خودمان بپرسیم: ترسناکترین بُعد این ویژگی شخصیتی و مشی سیاسی دونالد ترامپ چیست؟ شاید پاسخ معقول چنین باشد: او یک لیدر غیرقابلپیشبینی است. رفتار و گفتار ترامپ، به دو دلیل میتواند ما را دچار خطای شناختی کند:
ممکن است گروه اول، هر نوع رفتار و گفتار ترامپ را حقیقی تلقی کرده و ارزیابی مبتنی بر «احتمال جنگ» را به عنوان مهمترین پیام بازنشر میکند.
گروه دوم نیز ممکن است بر اساس یک پیشداوری و نگرش سوگیرانه، کل قول و عمل ترامپ را به مثابه بلوف قلمداد کند.
پیداست ارزیابی نهایی هر دو گروه، پیامدهای منفی دارد و خسران به بار میآورد. رویکرد خردمندانه و معقول این است که در هر دو حوزه داخل و بینالملل، نهاد یا گروه دیپلماتیک مرتبط، چنان با ادبیات و زبان روشنی درباره این موضوع اطلاعرسانی و موضعگیری کند که راه بر روایتهای مجعول و تفسیرهای سوگیرانه ببندد. اما به نظر میرسد دستگاه دیپلماسی ایران در این حوزه چندان کارآمد نیست. صدالبته مشکل فقط به بخش سخنگویی و دیپلماسی وزارت امور خارجه و شورای اطلاعرسانی دولت بازنمیگردد و متاسفانه با نوعی تضاد و تکثر رسانهای روبهرو هستیم که تلقی آنها از اصل مذاکره، نه تنها افکار عمومی مردم ایران و نهاد بازار، بلکه دولتهای خارجی و نهادهای بینالمللی را نیز با ابهام و سردرگمی روبهرو میکند. مدتهاست وقت آن فرارسیده که نهتنها موضعگیری سیاسی و دیپلماسی در قبال پرونده هستهای و آمریکا، بلکه اطلاعرسانی درباره مذاکرات هم، یککاسه و متمرکز شود. شاید کمیتهای ترکیبی از شورای راهبردی روابط خارجی، وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی با یک کمیته رسانهای و سیاسی، بتواند نقش نهاد مثبتی در این زمینه را ایفا کند. اگر چنین ابتکاری صورت بگیرد، یحتمل راه بر گمانهزنیهای عجیبوغریب بسته خواهد شد.
موضوع دوم، وضعیت فعلی موازنات قدرت و امنیت در خاورمیانه است. این وضعیت، نهتنها تابعی از رویدادهای پس از عملیات طوفانالاقصی یا 7 اکتبر است، ارتباط روشنی هم با موازنات جهانی، بازگشت ترامپ به کاخ سفید و جنگ قدرتها دارد. تابلوی کنونی خاورمیانه و بهویژه وضعیتی که فلسطین، لبنان، خلیج فارس، سوریه و کل منطقه با آن روبهرو شده، حاصل اثرپذیری و اثرگذاری چندین متغیر مستقل و متغیر وابسته است. تشریح گذار این متغیرها، که طی چه فرایندی وضعیت خاورمیانه را به نقطه کنونی رساندند، میتواند بحثی دور و دراز و بیحاصل باشد. آنچه اهمیت دارد، صورت نمایان و غیرقابلانکار واقعیت فعلی است.
تابلوی کنونی، براساس نگرش سیاست خارجی منطقهای و فرامنطقهای ایران، چندان مطلوب نیست. اما درعینحال، شرایط و اسباب و ابزاری وجود ندارد که بتوان با استفاده از آنها، نوع کنش و واکنش کشورهای منطقه، واکنش غرب به اسرائیل و تصمیمات آمریکا و اتحادیه اروپا را تغییر داد. اما چنین چیزی به این معنی نیست که ایران، امکان استفاده از مزیتها و ظرفیتهای فعلی ارتباط، تجارت و توسعه روابط در منطقه را از دست داده است.
وقت آن فرا رسیده که با رویکردی رئالیستی، اجازه دهیم کل کشورهای خاورمیانه، در هزینههای امنیت و ثبات منطقه، سهیم و شریک شوند و بار تمام دغدغهها بر دوش ایران نباشد. فراموش نکنیم کنشگرانی مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ترکیه و حتی عراق، زمانی میتوانند در چارچوب رقابتهای منطقهای، بهسرعت از ایران سبقت بگیرند که به دست خودمان، فاصله گرفتن از میدان دیپلماسی را به مهمترین کاتالیزور و شتابدهنده آنها تبدیل کنیم.
ایران، بهعنوان یک کشور قدرتمند منطقه، نه در مسیر مقابله دفاعی، نه در مسیر مذاکره، قرار نیست مانند حماس، جهاد اسلامی یا حوثیهای یمن رفتار کند. اساسا فضا و شرایط مذاکره برای ایران و جنبشهای مزبور، تفاوت ماهوی دارد و میزان ظرفیتها و تنوع ابزارهای ایران برای اتخاذ تصمیم خردمندانه، بسیار گسترده است. کافی است در چنین مسیری، نگرش نظام حکمرانی به مفهوم «قدرت» از جنس «قدرت منسجم»، «یکپارچه» و همراستا باشد. یعنی اگر قدرت بازدارندگی موشکی، به طور دقیق در طول و عرض دیگر ابزارهای قدرت ملی قرار بگیرد و همه اجزا به شکل همنوا و همنواز عمل کنند، امکان دستیابی به نتایج روشن وجود خواهد داشت. این مساله، بسیار جدیتر و حساستر از آن است که قربانی برخی رقابتهای حزبی، جناحی و جنجالهای سلبریتیها شود.
نکته سوم، ارتباط مساله مذاکره با آمریکا، با اصلیترین مسائل حکمرانی و توسعه در ایران است.
بایستههای تاریخی، اجتماعی و اقتصادی، نظام حکمرانی را بر سر مسیری قرار داده که باید برای سرعت دادن به گذار از وضعیت وقفه در توسعه، دست به بازتعریف مفهومی و بازتعریف منافع ملی بزند.
در چنین مسیری است که میتوان اهمیت ادراک تهدیدات مستور را بیش از تهدیدات آشکار دانست. به عنوان مثال، بحران خشکسالی و تاثیرات نمایان تغییرات اقلیمی بر هوا، کشاورزی و معیشت مردم ایران، موضوعی است که اکنون و فرداهای دور نسل آتی را نیز درگیر میکند. بازسازی دیوانسالاری کرختی که نیاز به کارآمدی و بهروزرسانی دارد، کاربست تدابیر روشن برای گذار از فرسودگی کنونی زیرساخت حملونقل زمینی و هوایی در ایران، رسیدگی به معضلات بزرگ در حوزه صنعت و تجارت، تلاش برای ساماندهی نهادهای بهداشتی و آموزشی، تدوین استراتژی برای مقابله با کمبودهای نگرانکننده در حوزه انرژی، مسائل حیاتی و مهمی هستند که نظام حکمرانی و مجموعه کارگزاران، بدون گذار به آرامش و ثبات سیاسی و اقتصادی و بدون استفاده از ظرفیتهای سرمایهگذاری منطقه و فرامنطقه، نمیتواند به آنها رسیدگی کند.
در نتیجه مذاکره با آمریکا یا انجام هر اقدام دیپلماتیک و سیاسی دیگری که گره از کار روابط مالی ایران و جهان بگشاید و در عین حال، توان مانور دولت را برای ارتقای وضعیت معیشت مردم را افزایش دهد، اولویتی است که پرداختن به آن، هیچ نوع تعللی را برنمیتابد.
پیام رسون به تمامی کاربران و تمام افرادی که کسب و کار کوچک یا بزرگ دارند این پیشنهاد را میدهد که با تغییر استراتژی و به کار گرفتن شیوه نوین تبلیغات به کسب و کار خود بال دهند و آن را شکوفا کنند.
همیشه تبلیغ بیشترین بازده را در جذب مشتری داشته، اما جذب مشتری بیشتر یا کمتر مربوط به نوع تبلیغ میشود.
از زمان به وجود آمدن سامانه های پیام کوتاه و ارسال پیامک تبلیغاتی به صورت شخصی برای هر فرد، اکثر مردم به قدرت جذب مشتری از طریق ارسال پیامک پی برند و در حال حاضر افرادی بیشترین سهم از بازار را دارند، که به پر قدرت ترین و بهترین روش تبلیغ یعنی ارسال پیامک روی آورده باشند.
در این مقاله که توسط تیم تحریره سامانه پیام کوتاه شیراز به نگارش آمده است میخواهیم به مزایای تبلیغ ارسال پیامکی برای هتل ها بپردازیم. پس تا پایان این مقاله با نمایندگی سامانه پیامکی پیام رسون همراه باشید.
ارسال پیامک تبلیغاتی ویژه هتل ها :
یکی از شغل هایی که ارسال پیامک تبلیغاتی فوق العاده برایش کارآمد است، هتل داری میباشد زیرا شما میتوانید برای تبلیغ هتل تان ارسال پیامک به همه مردم دنیا و کشورتان داشته باشید از جمله ارسال پیامک بر اساس نقشه، ارسال پیامک بر اساس کد پستی، ارسال پیامک منطقه ای و....
از آنجایی که همه مردم سفر را دوست دارند و سعی میکنند در سفر خود بهترین گزینه ها را انتخاب کنند تا بیشترین لذت را از تعطیلات خود ببرند، شما میتوانید از این فرصت بهترین بهره را ببرید و به عنوان یک هتل دار و شناخت آب و هوای شهر خود و مکان های توریستی شهرتان، خیلی راحت میتوانید مردم را به سمت شهر و هتل خود هدایت کنید کافیست با ارسال پیامک، هتل خود را معرفی کنید و از مزایا و تعرفه ها و تخفیف های ویژه در متن پیامک خود بگویید و این حس را به مخاطب خود بدهید که میتواند با گذراندن تعطیلات خود در شهر و هتل شما یک خاطره فراموش نشدنی را برای خود و خانواده اش رقم بزند.
مزایای تبلیغات پیامکی برای هتل ها
- اطلاعرسانی سریع درباره تخفیفها و پیشنهادهای ویژه.
- کمهزینهتر از سایر روشهای تبلیغاتی.
- امکان ارسال یادآوری برای تاریخهای پرطرفدار رزرو.
- افزایش نرخ رزرو از طریق پیشنهادات انحصاری.
- ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مسافران بالقوه.
نمونه پیامک تبلیغاتی ویژه هتلها :
رزرو ویژه نوروز با تخفیف خاص! همین حالا با 30? تخفیف بهترین اتاقها را رزرو کنید.
اقامتی رویایی در هتل ما! ویژه تعطیلات نوروز، رزرو زودهنگام شامل صبحانه رایگان!
لحظاتی آرامشبخش در تعطیلات! تخفیف استثنایی برای رزروهای یک هفتهای!
اقامتی لوکس با قیمت مناسب! هتل [نام هتل شما] ویژه تعطیلات با 50? تخفیف.
آخرین فرصت برای رزرو ویژه نوروز! رزرو سریع و آسان + هدیه ویژه برای 50 نفر اول !
در یک مقاله دیگر در سامانه پیام کوتاه شیراز به مزایا و کاربردهای پنل پیامکی ویژه مشاغل پرداختیم. تیم ما در سامانه پیام کوتاه شیراز تنها با هدف رضایت مشتریان و دادن آگاهی و اطلاعات درباره بازاریابی و تبلیغات پیامکی برپا شده و با ارائه راهکارهای مهم و اساسی و فروش نمایندگی پنل پیامکی بوده که توانسته امروز به عنوان پیشرفته ترین سامانه پیامک ایران شناخته شویم .
بر همین اساس تیم حرفهای پیام رسون با تمام قدرت و توان راه خود ادامه میدهد و به تمام کسانی که قصد دارند در بازاریابی و تبلیغات اس ام اسی و نمایندگی سامانه پیام کوتاه فعالیت کنند راهنمایی و مشاوره می دهند .
جهت خرید پنل اس ام اس از شیراز اس ام اس همین حالا اقدام کنید .
ترامپ که پیش از آغاز بهکار در کاخ سفید سیاست «گزینه نظامی یا مذاکره» را در قبال ایران در دستور کار قرار داده بود، بعد از نامهنگاری تهران و واشنگتن از ترجیح خود برای مذاکرات مستقیم سخن میگوید. این در حالی است که ایران از ابتدا بر مذاکرات غیرمستقیم تاکید داشته و اکنون این پرسش مطرح است که در نهایت کدام مسیر مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم در پیش گرفته میشود. آیا آمریکا شانس مذاکرات غیرمستقیم را میآزماید یا ایران به مذاکرات مستقیم میپیوندد؟
طی یک ماه گذشته تهران و واشنگتن روزهای پرافت و خیزی را پشت سرگذاشتند. بعد از ارسال نامه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به ایران که در تاریخ 22 اسفند ماه (12 مارس) از سوی امارات تحویل مقامات ارشد ایران شد و پاسخ تهران به آن در روز چهارشنبه 6فروردینماه 1404 از طریق کشور عمان، اکنون ترامپ لحن «ملایمتری» را در قبال مساله هستهای ایران در دستورکار قرار داده و عمده تمرکزش را بر «مذاکره مستقیم با تهران» قرار داده است.
رئیسجمهور آمریکا در آخرین اظهارنظرش پس از ارسال پاسخ ایران به نامهاش، به خبرنگاران گفت فکر میکند «ایران مذاکرات مستقیم میخواهد» و تاکید کرد که نمیخواهد ایران احساس نگرانی کند. ترامپ که در هواپیمای رئیسجمهور به خبرنگاران پاسخ میداد، گفت مذاکرات مستقیم را ترجیح میدهد.» او گفت: «به نظرم بهتر است مذاکرات مستقیم داشته باشیم. سریعتر انجام میشود و شما طرف مقابل را خیلی بهتر از این میفهمید که بخواهید از طریق واسطهها مذاکره کنید.» ترامپ درباره چگونگی مذاکره گفت: «آنها میخواستند از میانجی استفاده کنند، فکر نمیکنم دیگر ضرورتا این طور باشد.»
او گفت: «به نظرم آنها نگران هستند، احساس میکنند آسیبپذیر هستند و من نمیخواهم چنین احساسی داشته باشند.» خبرنگاری از ترامپ خواست درباره موضع ایران درباره مذاکره مستقیم توضیح بدهد و پرسید: «گفتی که آنها دیگر نمیخواهند مذاکره غیرمستقیم کنند، آیا نامه دیگری دادهاند؟ اماراتیها به شما اطلاع دادهاند؟» دونالد ترامپ پاسخ داد: «بله. این را میدانم. فکر میکنم میخواهند مذاکرات مستقیم داشته باشیم.» خبرنگاران از ترامپ خواستند که توضیحی درباره پاسخ ایران به نامهاش بدهد اما او حاضر نشد جزئیات آن را فاش کند و گفت: «نامهها را فراموش کنید. فکر میکنم مذاکره مستقیم میخواهند.» تاکید و اصرار ترامپ بر مذاکره مستقیم در حالی است که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هفته گذشته اعلام کرد که پاسخ ایران به نامه ترامپ از طریق عمان به دولت آمریکا رسیده است.
عراقچی توضیح داد: «در این پاسخ رسمی، دیدگاههای ما درباره وضعیت کنونی و محتوای نامه ترامپ بهطور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.» به دنبال هموارتر شدن مسیر دیپلماسی بین ایران و آمریکا، سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران عراقچی طی توییتی نوشت که تعامل دیپلماتیک در گذشته کارآیی خود را نشان داده؛ هنوز هم میتواند کارساز باشد. توییتی که با واکنش استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه مواجه شد و ویتکاف با ریپلای کردن این توییت نوشت: «عالی!» با این حال، ساعتی بعد، ویتکاف توییت خود را حذف کرد. والاستریت ژورنال نیز نوشت که مقامات ایران هفته گذشته در نامهای به ترامپ اعلام کردند که آماده گفتوگوهای غیرمستقیم هستند، گفتوگوهایی که از طریق یک کشور ثالث میانجیگری شود. به نظر میرسد این کشور ثالث با احتمال بالا عمان است، اگر ترامپ بخواهد مسیر مذاکره غیرمستقیم را آزمایش کند.
شکل مذاکرات احتمالی
در همین ارتباط، لارا روزن، خبرنگار آمریکایی روز پنجشنبه در خبرنامه خود تحت عنوان «دیپلماتیک» به نقل از یک منبع ایرانی نوشت: «ایران با انجام مذاکرات اولیه غیرمستقیم با ایالات متحده درباره موضوع هستهای موافقت کرده است و در صورت پیشرفت در گامهای اولیه برای توافق بر سر چارچوب مذاکرات، مذاکرات مستقیم را دنبال خواهد کرد.» در ادامه این مطلب آمده است: به گفته این منبع ایرانی، اگر ایالات متحده موافقت کند، مذاکرات غیرمستقیم احتمالا ظرف دو تا سه هفته آینده در عمان برگزار خواهد شد. این منبع که نخواست نامش فاش شود، افزود که این مذاکرات احتمالا در ابتدا بدون پوشش رسانهای انجام خواهند شد. او همچنین معتقد بود که مذاکرهکنندگان ایران احتمالا مجید روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران و کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی وزیر امور خارجه ایران خواهند بود.
هدف مذاکرات غیرمستقیم
با این حال علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پیشین مجلس در گفتوگوی ویژه خبری در خصوص دلیل ایران برای مذاکره غیرمستقیم گفت مذاکرات غیرمستقیم برای فهمیدن مطالبات طرف مقابل و امتیازهای مقابل است. لاریجانی در این گفتوگوی مهم با اشاره به اینکه ترامپ فرد با استعدادی است که توانسته در تجارت خود اینقدر پولدار شود، تاکید کرد: « آمریکا میتواند منافع اقتصادی با ایران تعریف کند.»
اهرمسازی تهران و واشنگتن
ایالاتمتحده در حالی که به دنبال راهکار دیپلماتیک در قبال مساله ایران است همزمان فشار نظامی را نیز افزایش داده است. پنتاگون حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را گسترش داده و دو گروه ضربتی هواپیماهای حامل را به منطقه ارسال کرده است، به همراه جنگندههای F-35، بمبافکنهای B-2 و سامانههای دفاع هوایی پاتریوت. همچنین چند روز پیش نیز بلومبرگ نوشت که وزیر دفاع آمریکا دستور اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه، از جمله ناو هواپیمابر کارل وینسون و هواپیماهای جنگی را صادر کرده است. در ادامه این مطلب آمده است: «این اقدام در حالی انجام میشود که ایالات متحده قصد ادامه حملات خود علیه حوثیها را دارد و تنشها با تهران بر سر برنامه هستهای آن افزایش یافته است.»
آکسیوس نیز به نقل از برخی مقامات نوشت که تقویت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به موازات مسیر سیاسی «اگر ترامپ تصمیم به حمله بگیرد»در دستور کار قرار گرفته است. هر چند ایالات متحده گفته است که این تحرکات آمادهسازی برای یک حمله قریبالوقوع به ایران نیست، بلکه برای حمایت از کمپین ایالات متحده علیه یمنیها است.
همزمان با آمریکا برخی کشورهای اروپایی نیز در حال فضاسازیهایی با هدف کشاندن ایران به پای میز مذاکره هستند. در این راستا رئیسجمهور فرانسه، امانوئل مکرون، روز چهارشنبه گذشته وزرای کلیدی و کارشناسان را برای بررسی ایران، از جمله برنامه هستهای این کشور، در میان افزایش تنشها بین تهران و رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، گرد هم آورد. به گزارش «انتخاب» به نقل از رویترز، چنین نشست کابینهای که به یک موضوع خاص اختصاص داشته باشد، نادر است و نشاندهنده نگرانی فزاینده متحدان اروپایی واشنگتن است که ایالات متحده و اسرائیل ممکن است به تاسیسات هستهای ایران حمله هوایی کنند، مگر اینکه توافقی سریع درباره برنامه هستهای ایران حاصل شود. البته ایران نیز اهرم فشار خود را دارد. مقامات و کارشناسان معتقدند که تهران به ساخت یک سلاح هستهای نزدیکتر از هر زمانی است - و احتمالا اگر بخواهد پیش برود، تنها چند ماه با آن فاصله دارد. در این رابطه علی لاریجانی گفت: « من فکر میکنم آمریکا دارد یک اشتباه استراتژیک میکند. ما گفتهایم هم فتوا هست هم زیرنظر آژانس کار میکنیم و به سمت سلاح نمیرویم اما اگر شما در مساله هستهای ایران کار اشتباهی بکنید ایران را مجبور [به این کار] میکنید. با دست خودتان دارید این کار را میکنید.» این مقام ایرانی افزود: «آقای ترامپ میگوید یک رئیسجمهور صلحطلب است؛ این با تهدید نظامی در تناقض است.»
اسرائیل و روسیه چه میگویند؟
همزمان با پررنگشدن گزینه دیپلماسی و مذاکره بین ایران و آمریکا، رژیم اسرائیل نیز به نوعی گزینه دیپلماتیک را در قبال ایران پذیرفته است. در این رابطه گیدئون سعر، وزیر خارجه اسرائیل، پس از دیدار با همتای فرانسوی خود، ژان نوئل بارو گفت: «ما مسیر دیپلماتیک با ایران را رد نمیکنیم.» در این بین مسکو نیز بار دیگر علاقهمندی خود را برای میانجیگری بین ایران و آمریکا اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری ریانووستی سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با مجله «امور بینالملل» گفت: «تا زمانی که هنوز فرصت باقی است و قطار حرکت نکرده، باید تلاشها را برای دستیابی به توافقی معقول دوچندان کنیم. روسیه آماده است میانجیگری خود را به واشنگتن، تهران و همه کسانی که به این موضوع علاقهمند هستند، ارائه دهد.»