سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستی احمق، چونان درخت آتش است که [خودرا می سوزاند و] پاره ای از آن، پاره دیگری را می خورد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
پنل پیامک ، پنل اس ام اس ، پیامک صوتی ، پنل پیامک شیراز ، پنل اس ام اس شیراز ، نمایندگی پیامک ، تبلیغات صوتی ، ارسال انبوه پیامک ، تبلیغات پیامکی ، سرویس پیام کوتاه ، پنل پیامک صوتی ، پنل پیامک پیام رسون ، پنل نمایندگی ، 50001400 ، بازاریابی اس ام اسی ، بازاریابی پیامکی ، متن پیامکی ، پیامک تبلیغاتی ، کلمات کلیدی ، نمایندگی پیانمک ، نمتایندگی پیامک ، یامک صوتی ، کارت ویزیت الکترونیک ، نظر سنجی اس ام اسی ، نظرسنجی SMS ، نمایندگی پنل پیامک ، سیمکارت انبوه ، تبلیغات سیم کارتی ، برچسب ها: ارسال اس ام اس انبوه به استان کهگیلویه و بویراحمد ارسا ، برچسب ها: راهکارهای اس ام اس برای تجارت الکترونیک تجارت الکترونی ، بلک لیست مخابرات ، پنل اس ام ، اپراتور پیامکح صوتی ، پنل اس ام اس اهر پنل اس ام اس مرند پنل اس ام اس مراغه پنل اس ام ، ارسال بلک لیست ، ارسال پیامک انبوه ، اس ام اس ، اس ام اس پیامک های متنی اس ام اس یا پیامک های متنی نظر سنجی اس ا ، اس ام اس یا پیامک های متنی ، انبوه سیمکارت ، بازار یابی اس ام اسی ، پیام کوتاه ، پیام کوتاه آنلاین ، پیامک انبوه ، ÷نل اس ام اس ، پنل سیم کارت ، پیامک های متنی ، پیامکصوتی ، چرا کسب و کار شما به اس ام اس انبوه نیازمند است ، سامانه پیام کوتاه , سامانه پیام کوتاه رایگان , سامانه پیام کوتاه ، سامانه پیامک پیام رسون ، سامانه پیامکی کل کشور ،

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :69
بازدید دیروز :21
کل بازدید :89803
تعداد کل یاداشته ها : 444
103/2/15
3:2 ع

اولین پهپادهای ایرانی ، چگونه و چه ‌زمانی ساخته شدند؟

 

اولین پهپادهای ایرانی ، در دوران دفاع مقدس و با هدف شناسایی مواضع دشمن ساخته شدند.

اگرچه از سال‌ها پیش از جنگ ، پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور (پهپاد) ، به‌عنوان ابزار اطلاعاتی در ارتش‌های جهان از جایگاه خاصی برخوردار بودند ، اما در ارتش ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی محلی از اعراب نداشتند و گفته می‌شود که چند فروند از پهپادهای هدف ، در یکی از پایگاه‌های نظامی دیده شده که در دوران دفاع مقدس هیچ مأموریتی از خود نشان ندادند.

 

ضرورت به‌کارگیری پهپادهای شناسایی ، دقیقاً از روزی مطرح شد که فرماندهان جبهه‌های جنگ با چالشی به‌نام محدودیت پروازی هواپیماهای شناسایی RF4 ارتش روبه‌رو شدند و از عکس هوایی ، به‌عنوان مهمترین و قابل اتکاترین وسیله کسب اطلاعات و شناخت موقعیت دشمن در صحنه نبرد ، محروم شدند.

 

به‌دنبال تحریم‌های اقتصادی ــ تسلیحاتی ، نیاز جبهه‌های جنگ به عکس هوایی و نگرانی فرماندهان از نبود وسیله جایگزین ، نیروهای مؤمن ، متعهد و جوان مراکز تحقیقاتی دانشگاهی بر آن شدند تا در جهت تأمین جایگزینی ، برای آن به‌فکر چاره باشند و قرار داشتن کشور در تحریم‌های اقتصادی ــ تسلیحاتی ، آمریکا و دنیای غرب از یک طرف و تصویب عملیات استانچ1 علیه جمهوری اسلامی ، امکان دستیابی به پهپادهای نظامی را برای نیروهای مسلح ایران طولانی و یا غیرممکن ساخته بود ، که رزمندگان برای تأمین آن هدف مجبور به ساخت و ارتقای هواپیماهای مدل شدند.

 

واحد اطلاعات عملیات قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) ، محوری‌ترین قرارگاه عملیاتی سپاه که کار ساماندهی ، هدایت و طرح‌ریزی عملیاتی قوای اسلام علیه نیروهای اشغالگر بعثی را به‌عهده داشت در سال 1362 گرفتار چالشی مهم در زمینه کسب اطلاعات از مواضع دشمن شد. این واحد که از روش‌های گوناگون از جمله عکسبرداری هوایی توسط هواپیماهای RF4 و RF5 ارتش جمهوری اسلامی ، گروه‌های پیاده شناسایی ، شنود مخابراتی و تخلیه اطلاعاتی اسرای جنگی به کسب اطلاعات از دشمن اقدام می‌نمود ، در سال 1362 پس از جلسه مشترک فرماندهان ارتش و سپاه و اعلام فرمانده نیروی هوایی ارتش مبنی بر وضع محدودیت پرواز برای هواپیماهای RF4 به‌دلایل مختلف از جمله کمبود هواپیما و پرمخاطره بودن این نوع پروازها ، فرماندهان جنگ را به‌دنبال یافتن وسیله یا روش جایگزین رهنمون کرد.

 

اگرچه خاستگاه اولیه ساخت پرنده‌های بدون سرنشین ، با رویکرد شناسایی و عکسبرداری هوایی مشخص و روشن نیست ، اما قدر مسلم این است که ابتدا شهید چمران در وزارت دفاع و سپس جهادهای دانشگاهی دانشگاه اصفهان ، دانشگاه صنعتی اصفهان ، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه شیراز ، گام‌های اولیه را برای تأمین آن هدف برداشته‌اند که به‌لحاظ دستیابی دانشگاه اصفهان به موفقیت‌هایی ، روند پیگیری ساخت ، تولید و بهره‌برداری اطلاعاتی تا تشکیل یگان پهپاد در سپاه از آنجا آغاز شد.

 

نیاز قرارگاه خاتم به اطلاعات از عمق نیروهای دشمن ، که تأمین آن توسط نیروهای پیاده شناسایی قابل اتکا نبود ، از یک طرف و عدم تأمین عکس‌های هوایی توسط ارتش از طرف دیگر، نیاز به این پرنده را شدیدتر کرد.

با انجام موفقیت‌آمیز اولین تست عملیاتی توسط این هواپیمای ساخت جهاد دانشگاهی دانشگاه اصفهان در نزدیکی جزیره ماهی ، تحت نظر فرماندهان قرارگاه خاتم ، امید به جایگزین شدن این پرنده‌های بدون سرنشین به‌جای هواپیمای RF4 پررنگ ‌تر شد و به‌دستور فرمانده سپاه تشکیل گردان رعد ، گردانی اطلاعاتی با هدف تأمین عکس هوایی ابلاغ شد. این گردان ، با استقرار در شهر اهواز و سپس در پادگانی در نزدیکی جبهه‌های جنگ ، به گسترش ساختار و سازمان پرداخت و تلاش کرد ، جای عکس‌های هوایی ارتش را برای فرماندهان سپاه پر کند.

 

اگرچه این گردان هیچگاه ، ساختاری هم‌عرض نام خود تا پایان جنگ نیافت ، اما با ساخت انواع هواپیماهای بدون سرنشین ، هم در نوع مأموریت هم در جغرافیای عملیاتی و هم در تنوع مأموریتی گسترش یافت و به اکثر نیازهای عملیاتی ، حتی فراتر از عکس‌های هوایی ارتش برای طرح ریزی عملیات آفند و پدافند سپاه و ارتش پاسخ داد.

 

 

مزیت‌های عکس‌های هوایی گرفته‌شده توسط پهپادهای سپاه هم بر عکس‌های هوایی RF4 و هم بر شناسایی‌های زمینی، فرماندهان را بر آن داشت که از این عنصر نوپا اما مؤثر و راهگشا حمایت و جایگاه ویژه‌ای در طرح‌ریزی عملیاتی برای آن باز کنند، به‌طوری که برخی از فرماندهان اجرای عملیات را موکول به دیدن عکس‌های هوایی پهپادها می‌کردند.

 

مزیت‌های عکس‌های هوایی گرفته‌شده توسط پهپادهای سپاه ، هم بر عکس‌های هوایی RF4 و هم بر شناسایی‌های زمینی ، فرماندهان را بر آن داشت که از این عنصر نوپا اما مؤثر و راهگشا ، حمایت و جایگاه ویژه‌ای در طرح ‌ریزی عملیاتی برای آن باز کنند.

 

سادگی در ظهور عکس‌ها ، به‌ وفور بودن آن‌ها و مهمتر از همه به ‌روز بودن این نوع عکس‌ها در برخی از موارد تا رده گردان را پوشش می‌‌داد و در توجیه عملیاتی منطقه بسیار قابل اتکا می‌نمود. وضوح بالای عکس‌ها ، عکس‌برداری با نماهای نزدیک ، عکسبرداری چند زوایه‌ای از یک منطقه مورد نظر، گستردگی مناطق عکسبرداری‌شده ، سرعت عمل در عکسبرداری تا بهره‌برداری ، کم‌هزینه بودن پروازها ، عدم نیاز به مهارت ویژه برای تفسیر عکس‌ها ، از ویژگی‌های مهم عکس‌های هوایی پهپادها به‌حساب می‌آمد که خیلی زود ، این گردان را مورد توجه قرار داد.

 

تأثیرات نظامی پهپادها ، چه در آفند و چه در پدافند از برجستگی‌های این یگان بود که برخی از آن‌ها عبارتند از: کمک به بازنویسی نقشه‌های نظامی ، کمک به کاهش تلفات انسانی ، کمک به تقاطع اطلاعاتی ، کمک به اهداف عملیاتی هوانیروز، انجام عملیات روانی علیه دشمن ، انجام عملیات فریب ، تکمیل‌کننده و تصحیح‌کننده شناسایی زمینی ، کسب اطلاعات از مناطق غیرقابل دسترس ، ایفای نقش در تک و پاتک ، شناسایی میادین مین و مواضع انتخابی دشمن و... .

 

آنچه توانست یگان پهپاد را در طول دوران دفاع مقدس ، هر روز بیش از پیش مورد توجه قرار دهد و سهم بیشتری از کسب اطلاعات از دشمن را در حوزه طرح‌ریزی عهده‌دار شود ، علاوه بر سخت‌کوشی ، از‌جان‌گذشتگی و ایثار کادر فنی و پروازی آن ، نوآوری و اتکا بر دانش بومی بود.

 

نیروهای پهپاد ، با ارتقای توانمندی پهپادها چه در زمینه عمق پروازی و چه در وسعت میدان عکسبرداری ، ابتکارات و نوآوری‌های مختلفی را تجربه نمودند ، که می‌توان به ابتکار در ارتقای موتور و بدنه ، ارتقا در کاربری انواع دوربین‌های عکسبرداری در پرنده‌ها ، ساخت و تولید لانچر ، اسکیت و... اشاره کرد.

 

حجم روزافزون مأموریت‌های ابلاغی قرارگاه عملیاتی خاتم از یک طرف و لزوم ساخت هواپیماهای جدید با قابلیت بالاتر، از طرف دیگر هرگز به پهپاد امکان جدا کردن آموزش و عملیات را تا پایان جنگ نداد و این یگان با حفظ توانمندی رزمی ، انواع آموزش‌های فنی و خلبانی را در خلال عملیات‌ها و مأموریت‌ها به‌انجام می‌رساند.

 

راه‌اندازی پهپاد در غرب کشور ، قبل از اینکه ترجمان توسعه ساختار و سازمان پهپاد به‌حساب آید ، بیانگر گستردگی نیاز واحد اطلاعات به این یگان بود.

 

گردان رعد ، با ارتقاء سطح دانش پروازی و با موفقیت در ساخت انواع هواپیمای بدون سرنشین ، تحت عناوین تلاش 1 و 2 و 3 هواپیماهای مهاجر و... خیلی سریع به یگان پهپاد، ارتقاء سازمان یافت و توانست با تصویربرداری از مناطق تحت اشغال دشمن ، نقش بی‌بدیل خود را در عرصه اطلاعات ثبت نماید. قرار گرفتن کشور در تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و نظامی توسط ابرقدرت‌ها در هشت سال دفاع مقدس ، علاوه بر اینکه دستیابی ایران به هواپیماهای بدون سرنشین را غیرممکن می‌ساخت ، مسیر دستیابی حتی به قطعات تجاری هواپیماهای مدل را نیز دچار مشکل کرده بود. با این پیشینه یگان پهپاد اقدام به نوآوری در ساخت پرنده‌های مدل ، با قابلیت نظامی اعم از عکسبرداری هوایی ، تهاجمی ، خودانهدامی ، هدف و... کرد و در طول جنگ ، با تولید و بهره‌برداری از هواپیماهای مدل «تلاش» و «مهاجر» ، سهمی در خور در اطلاعات عملیات ایفا کرد.

 

موفقیت در صنعت ساخت و به‌کارگیری اطلاعات پرنده‌های بدون سرنشین ، با امور حفاظتی باعث شد که تا سال 1366 دشمن از کارآیی این پرنده‌ها بی‌خبر بماند و به‌دلیل ساختار ساده آن‌ها ، نتواند حتی یکی از آن‌ها را با انواع جنگ‌افزارهای خود ساقط کند.

 

پس از عملیات خیبر در سال 1362، بنیاد هریتیج آمریکا ، طرحی را مبنی بر از بین بردن اصل امید به ریگان رئیس جمهور آن کشور ارائه کرد ، این سیاست به منزله تشدید فشار به ایران و ناامیدکردن از دست‎یابی به پیروزی در جنگ بود. این سیاست بر چند اصل استوار بود ، که یکی از اصول آن اجرای عملیات استانچ با هدف جلوگیری از فروش سلاح به ایران بود. این عملیات از پائیز 1983 به‌فرماندهی ویلیام اشنایدر دستیار امور خارجه آمریکا در مسائل امنیتی شروع شد ، به این ترتیب که آمریکایی‌‎ها با جمع‌آوری اطلاعات در مورد خرید سلاح و وسائل نظامی توسط ایران ، از طریق دولت یا واسطه‎ها و یا بازار سیاه ، بلافاصله وارد عمل می‌‎شدند و به کشور فروشنده تذکر می‌‎دادند و یا بعضاً اقدام به دستگیری فروشنده و واسطه و یا خریدار می‌کردند.

 


  
  

 

حضور ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس ؛ تهدید واقعی یا جنگ روانی؟

 

با نگاهی به حضور ناوگان نظامی آمریکا در خلیج فارس ، به خوبی نشان می‌دهد که ، حداقل در یک دهه اخیر ، ناوهای هواپیمابر آمریکایی به جز مواردی معدود ، حضوری مستمر در خلیج فارس داشته‌‌اند   .

سه روز پیش ، آمریکایی‌ها از اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن ، به خلیج فارس در پی آنچه آنها تشدید تنش‌ها با ایران خواندند ، خبر دادند.

 در همین رابطه جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که دولت ترامپ در حال استقرار یک گروه از ناوهای جنگی و بمب‌افکن‌ها در منطقه خاورمیانه است که این اقدامات در واکنش به "نشانه‌ها و هشدارهای" ایران خواهد بود و واشنگتن قصد دارد با این اقدام نشان دهد که با نیروی بی‌رحمانه‌ای در برابر هرگونه حمله‌ای واکنش نشان خواهد داد.

 

بولتون همچنین گفته است : ایالات متحده به‌دنبال جنگ با ایران نیست ، ولی کاملاً برای پاسخ دادن به هرگونه حمله‌ای از سوی نیروهای ایرانی یا نیروهای نیابتی آنها ، آماده هستیم.

 

 از سوی دیگر برخی رسانه‌های آمریکایی ، مانند : وال استریت ژورنال  در گزارشی ، مدعی شده اند که دلیل اعزام این ناو گروه به خلیج فارس ، مطلع شدن آمریکایی‌ها از قصد حمله ایران به مواضع نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه است. همچنین این رسانه در گزارش خود مدعی شده است که ، ایران قصد دارد با تحریک نیروهای تحت حمایت خود در یمن حملاتی را در تنگه باب المندب ، علیه منافع آمریکا ترتیب دهد.

 

اما آیا اعزام این ناو به خلیج فارس جنبه‌ی تهدیدآمیز و بر آغاز فاز  جدیدی از آمریکا درباره ایران دلالت دارد؟

از اواسط دهه 60 و در اثنای دفاع مقدس ، آمریکا ناوگان خود را به صورت جدی ، برای حمایت از ارتش صدام در جنگ با ایران وارد خلیج فارس کرد.

 

نگاهی به سابقه حضور ناوگان آمریکا در خلیج فارس نشان می‌دهد که ، در طول30 سال گذشته ناوگان نیروی دریایی ارتش آمریکا ، ضور مستمری در خلیج فارس داشته و در این بین ناوهای هواپیمابر آن نیز جز مواردی معدود که برای تعمیر و اورهال به آمریکا اعزام شده‌اند ، از این حضور مستمر مستثنی نبوده‌اند. از سرگیری فعالیت ناوگان پنجم ارتش ایالات متحده در بحرین ، از سال 1995 خود گویای این امر است.چه اینکه حضور نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس ،  از سال 2001 به بعد به دلیل جنگ‌های عراق و افغانستان پررنگ تر هم شده است.

 

در یک دهه گذشته ، همواره ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فراس حضور داشته‌اند و طولانی ترین غیبت این ناوها ، مربوط به سال 1397 است که طی آن ، پس از خروج ناو تئودور روزولت در 29 فروردین سال 97 از خلیج فارس ، تا دی ماه همان سال هیچ ناو هواپیمابری به خلیج فارس اعزام نشد تا اینکه ، در اول دیماه سال 97 ناو هواپیمابر جان سی استینس ، همزمان با رزمایش نیروی زمینی سپاه در خلیج فارس وارد این منطقه شد.

 

این یعنی در طول 10 سال گذشته ، طولانی ترین عدم حضور ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس ، تنها 10 ماه بوده است و به غیر از آن ناوهای هواپیمابر آمریکایی ، حضور مستمری در خلیج فارس داشته‌اند.

 

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن ، 12 فروردین ماه سال جاری( 1 آوریل) بندر نوروفولک ویرجینیا را برای طی یک ماموریت 6 ماهه ترک کرد. اما 15 اردیبهشت ماه ، به این ناو ماموریت داده شد تا با گذر از کانال سوئز و دریای سرخ ، به خلیج فارس اعزام شود.اما این اولین حضور ناو آبراهان لینکلن در خلیج فارس نیست و این ناو از سال 1990 به بعد 7 مرتبه برای ماموریت به خلیج فارس اعزام شده است که ، آخرین آن در سال 2012 بوده است.

 

حالا قرار است این ناو ، مانند سایر ناوهای هواپیمابر آمریکایی که طی سالیان گذشته همواره در منطقه خلیج فارس تردد داشته‌‌اند ، به خلیج فارس بیاید. این حضور البته از دید نیروهای ایرانی پنهان نمانده است و سخنگوی شورای عالی امنیت ملی گفته است که ، براساس رصد دقیق نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن 21 روز قبل( 26 فروردین) وارد دریای مدیترانه شده است و بیانیه بولتون ، استفاده ناشیانه از یک رویداد سوخته برای جنگ روانی است.

 

از سوی دیگر ، حضور ناوهواپیمابر آمریکا در خلیج فارس خود ، گذاره‌ای از عدم میل آمریکایی‌ها برای آغاز جنگ در خلیج فارس است ، زیرا در صورتیکه آمریکا بخواهد جنگ جدیدی در خلیج فارس علیه ایران آغاز کند ، ناوهای هواپیمابر خود را از خلیج فارس و نزدیکی سواحل ایران دور می‌کند تا آسیب پذیری آنها را کاهش دهد.

 

علاوه بر این ، اگر مقصود آمریکا از اعزام ناو هواپیمابر به خلیج فارس آغاز جنگ باشد ، می بایست ناوگان پنجم خود ، که در بحرین مستقر است را به جایی دروتر از برد موشک‌های ضد کشتی ایرانی منتقل کند و همچنین تغییراتی در وضعیت استقرار نیروهای خود در پایگاه‌های منطقه‌ای‌اش به منظور کاهش آسیب پذیری در قبال پاسخ‌های ایران ایجاد کند که تا کنون هیچ یک از این اتفاقات روی نداده‌است.

به این گزاره‌ها باید پیام رسمی مقامات آمریکایی به مقامات عالی ایرانی را اضافه کرد که در آن تصریح شده است که آمریکا تحت هیچ شرایطی قصد حمله به ایران را ندارد.

 

 

 


  
  

ماجرای پرحاشیه شورای شهر شیراز؛ رئیس شورا از مردم عذرخواهی کرد

 

هشتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر شیراز ، یکی از پرحاشیه‌ترین جلسات در دوره پنجم شوراها است. این ماجرا ، آن هم در هفته‌ای که به نام شیراز نامگذاری شده ، نه‌تنها واکنش اصحاب رسانه و واکنش فعالان فضای مجازی را به‌همراه داشت ، بلکه افکار عمومی را نیز جریحه‌دار کرد. در همین راستا ، رئیس شورای شهر از مردم شیراز عذرخواهی کرد.

 

واکنش‌هایی که سبب شد احمدرضا دستغیب ، رئیس شورای اسلامی شیراز در نامه‌ای از مردم  شیراز عذرخواهی کند. وی در این نامه که امروز 14 اردیبهشت ماه منتشر شده ، اعلام کرده است که «اینجانب در بیان خود ، به هیچ عنوان قصد توهین به قوم ، طایفه و یا شخصی را نداشتم .

 

در جلسه روز چهارشنبه شورای شهر شیراز،  به‌دلیل ترک مکرر جلسات از سوی رئیس شورا ، مهدی حاجتی یکی از اعضای شورای شهر شیراز ، خواستار برکناری دستغیب می‌شود. حاجتی ، رئیس شورا را شایسته این مسئولیت ندانسته و خواهان تعیین ریاست جدید ، با یک طرح دو‌فوریتی شده است.

 

پس از این موضوع ، رئیس شورای شهر شیراز در پاسخ به این اعتراض می‌گوید : «ما باید اصولی را با همدیگر به توافق برسیم و آن اصول شهرنشینی است ، این‌طور نیست که هرکسی به شیراز آمد ، خود را شهروند شیراز بداند ؛ خدا پدر جهاد سازندگی را بیامرزد که ، 10 تا پل زد تا یک عده بیایند در شهر و ادعای شهرنشینی کنند!.

حاجتی ، این سخنان دستغیب را فاشیستی خواند. رئیس شورا نیز در پاسخ گفته است که «انسان‌های بی‌منطق ، دیگران را محکوم به فاشیست می‌کنند». پس از آن پایان صحن علنی ، شورا اعلام شد و دستغیب نیز جلسه را ترک می‌کند.

 

انتشار فیلم‌های این جلسه شورای شهر ، سبب اعتراض افکار عمومی شد ، تا آنجا که یکی از خبرنگاران شیراز در صفحه مجازی خود با این عنوان «دهاتی‌های عزیز؛ بفرمایید یک عدد شهری هستن ایشون» خطاب به آقای دستغیب ، قسمتی از فیلم جلسه شورا را منتشر کرد.

 

یکی دیگر از روزنامه‌نگاران شیرازی ، که در هنر کاریکاتور نیز صاحب ‌نام است ، این دوره شورا را شورای کاریکاتوری خوانده و تصویری از این کاریکاتوری‌گونه بودن شورا را منتشر کرده است.

 

این اقدام از سوی اصلاح‌طلبان نیز واکنش‌هایی را به‌همراه داشت ، تا جایی که فرج‌الله رجبی ، نماینده اصلاح‌طلب مردم شیراز ، در نامه‌ای خطاب به دستغیب نوشته است «با عذرخواهی در اولین جلسه شورای شهر نسبت به رفع سوءتفاهم ایجادشده و ایجاد همدلی و آرامش اهتمام نمایید.

 

احمدرضا دستغیب ، رئیس شورای شیراز نیز ، امروز نامه عذرخواهی خود را منتشر کرده است. بخشی از متن نامه دستغیب «آنچه‌ در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد ، یک گفت ‌وگوی کاملاً دوطرفه تخصصی ، در مورد نحوه اداره جلسه شورا ، بین دو نفر از اعضا بوده و هرگز عمومیت نداشته ؛ اینجانب در بیان خود به هیچ عنوان قصد توهین به قوم ، طایفه و یا شخصی را نداشتم. البته اختلاف سلیقه و رأی در هر جمعی حتی اگر از یک لیست و گروه باشند ، طبیعی است.

 

همه‌ی انسان‌ها بندگان خدایند و هیچ امتیاز و برتری بین آنان وجود ندارد. اینجانب همواره بر وحدت همه اقشار، اقوام و طوایف ایرانی و حفظ حقوق شهروندی آنان تأکید داشته و دارم و همچنان بر عهدی که با موکلان خود برای حفظ حقوق شهروندان بسته‌ام، وفادارم.

 

 بر خود فرض می‌دانم ، ضمن عذرخواهی از همه شهروندان با فرهنگ شیراز ، که از اتفاق پیش‌آمده مکدر شده‌اند ، تأکید کنم که شهر شیراز  ، رنگین‌کمان زیبایی از اقوام مختلف و پایتخت فرهنگی ایران اسلامی است که ، همه اقوام ساکن در آن ، قرن‌ها با صلح و صفا زندگی و وصلت کرده‌اند. و من به وجود همه‌ی اقوام افتخار می‌کنم و احترام می‌گزارم.

 

در جایگاه رییس شورای اسلامی شهر شیراز ، امیدوارم همچنان مسیر توسعه بر مبنای اندیشه‌های انسان‌محور ، در این کلان‌شهر تاریخی و فرهنگی جاری و ساری باشد و از هر اقدامی برای توسعه پایتخت فرهنگی ایران اسلامی و سومین حرم اهل‌بیت(ع) و جلب رضایت شهروندان ، فروگذار نخواهم کرد.

 

 


  
  

 

آغاز سهمیه‌بندی بنزین ، فعلاً به تعویق افتاد.

 

در پی تشدید فشار نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت ، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده ؛ پنجشنبه (دوازدهم اردیبهشت ماه) ، زمان اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین نیست و زمان اجرا متعاقباً اعلام می‌شود.

در پی مخالفت شدید مجلس شورای اسلامی ، با تصمیم سران سه قوه ، برای سهمیه‌بندی بنزین بدون اطلاع نمایندگان ، و در حالی که دولت خود را  ، برای آغاز طرح سهمیه‌بندی بنزین از فرداشب آماده کرده بود ، که اجرای این تصمیم به زمان دیگری موکول شده است.

 

هرگونه افزایش قیمت ، نیازمند اجازه دولت است .

 

در همین باره ، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده ، پنجشنبه (دوازدهم اردیبهشت ماه) زمان اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین نیست و زمان اجرا متعاقباً اعلام می‌شود.

 

زیبا اسماعیلی ، سخنگوی شرکت پالایش و پخش فر‌آورده‌های نفتی ، در این خصوص گفت : پنج‌شنبه 12 اردیبهشت ماه ، تاریخ اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین نیست.     

 

پس از اظهارات وزیر اقتصاد ، که از نهایی شدن تصمیم بنزینی دولت خبر داده بود ، از روز گذشته ، رسانه‌ها از احتمال اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین ، از ساعت 24 پنج‌شنبه خبر داده بودند و امروز نیز ، برخی منابع مطلع در دولت ، از نهایی شدن این تصمیم با قیمت بنزین سهمیه‌ای 1000 تومان و آزاد 2500 تومان خبر دادند.

 

پس از انتشار این خبرها ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، که اغلب مخالف اجرای این طرح در زمان مورد اشاره (فرداشب) بودند ، خواهان توقف این طرح و یا تأخیر در اجرای آن شدند.

یک عضو شورای عالی انرژی ، در این باره گفت : افزایش خودسرانه قیمت بنزین ، توسط دولت با برخورد مجلس روبه‌رو می‌شود.

 

علی بختیار افزود : مجلس هیچ تصمیمی در خصوص ، افزایش قیمت بنزین نداشت و اگر دولت بدون نظر مجلس و خودسرانه ، نسبت به افزایش قیمت بنزین اقدام کند ، حتماً مجلس برخورد لازم را انجام خواهد داد ، چراکه این کار کاملاً غیرقانونی است.

 

وی افزود : اگر دولت به‌استناد تصمیم سران سه قوه ، این کار را انجام دهد نیز توجیهی ندارد ، چراکه مصوبه سران سه قوه ، صرفاً باید در جهت راهکارهای مقابله با تحریم باشد. در خصوص بحث بنزین ، ما امروز کمبودی در داخل نداریم و دولت برای هر اقدامی در این زمینه نیاز به اجازه مجلس دارد.

 

بهروز نعمتی ، عضو هیئت رئیسه مجلس هم گفت : با هرکسی درمورد افزایش قیمت بنزین صحبت کردم ، گفت "تصمیم سران نظام است"، آقای روحانی ، اگر شما هم به سران نظام ارجاع نمی‌دهید ، جلوی این تصمیم را بگیرید. با توجه به اینکه کمیسیون تخصصی مجلس را هم در جریان نگذاشتید ، از این تصمیم اشتباه برگردید ، مردم طاقت افزایش قیمت‌ها را ندارند .

 


  
  

10عادت اشتباه که باعث کم شدن عمر موبایل می‌شود.

 

با عادت‌های اشتباهی که ، عمر گوشی تلفن همراه شما را می‌کاهد ، آشنا شوید.

10 عادت اشتباه که باعث کم شدن عمر موبایل می‌شود ،  عبارتند از:

1- از حالت ویبره استفاده می‌کنید.

تلفن همراه هم مثل هر وسیله‌ی دیگری ، طول عمری دارد و هر چه بیشتر از آن استفاده کنیم ، کارایی آن کمتر می‌شود ؛ بنابراین کوچک‌ترین بار اضافه ای ، مثل فعال کردن حالت ویبره برای نوتفیکیشن ها ، کار را برای گوشی شما سخت‌تر می‌کند. چنین مواردی ، تلفن همراه شما را مجبور می‌کند ، در مواقعی که لزومی ندارد ، با تمام توان مشغول کار باشد. تلفن همراه مان هم مثل خودمان ، گهگاه به استراحت نیاز دارد تا فرسوده نشود.

 

 

2-بازماندن ، نرم افزارهای بی استفاده

باز ماندن اپلیکیشن‌های بی استفاده ، باعث کوتاه شدن عمر باتری گوشی می‌شود. اگر اپلیکیشنی را باز کنید ، اما به طور کامل از آن خارج نشوید ، برنامه در پس زمینه‌ی دستگاه فعال باقی خواهد ماند ؛ بنابراین همه‌ی اپلیکیشن‌های بلااستفاده را به طور کامل ببندید ، چون این کار نه تنها طول عمر باتری گوشی را بیشتر می‌کند ، بلکه حافظه‌ی موقت تلفن همراه تان را هم آزاد می‌کند.

 

3- دسترسی‌های اپلیکیشن‌ها را ، محدود نمی‌کنید.

اپلیکیشن‌های تاکسی‌های اینترنتی ، ذبرای پیدا کردن شما به لوکیشن تان نیاز دارند ، اما بقیه‌ی اپلیکیشن‌ها معمولاً ، احتیاجی به چنین دسترسی‌ای ندارند. کارشناسان توصیه می‌کنند ، در مورد دسترسی‌های درخواستی اپلیکیشن‌ها سختگیر باشید و دسترسی‌هایی که ضروری نیستند را قبول نکنید.

 

4- یکی از این اپلیکیشن‌ها را دارید.

طبق گزارش های انجام شده ، اپلیکیشن‌های Snapchat ، Google Maps و Facebook ، از برنامه‌هایی هستند که بیشتر از هر اپلیکیشن دیگری ، باعث خالی شدن باتری می‌شوند. همچنین ، اپلیکیشن فیسبوک ، طول عمر گوشی‌های اندرویدی را ، تا میزان 20 درصد کاهش می‌دهد ، بنابراین با آنیستال کردن این برنامه ، همین میزان از طول عمر باتری این گوشی‌ها حفظ خواهد شد. همچنین حذف اپلیکیشن پیامرسان فیسبوک ، سرعت لود شدن سایر اپلیکیشن‌های گوشی را ، تا 15 درصد افزایش می‌دهد. اپلیکیشن فیسبوک ، به این دلیل باعث کوتاه شدن عمر باتری تلفن همراه می‌شود که در پس زمینه‌ی دستگاه فعال باقی می‌ماند ، حتی زمانی که از آن استفاده‌ای نمی‌شود.

 

5- نور صفحه‌ی گوشی تان ،  همیشه زیاد است.

دوران تولید گوشی‌هایی که صفحات کوچکی داشتند ، مدت‌ها پیش به سر آمده و این مسأله ، باعث جهاتی خوشحال کننده باشد ، اما باید بدانید که صفحات بزرگ‌تر تلفن‌های همراه جدید ، بزرگ‌ترین دشمن باتری آن‌ها هستند ؛ بنابراین گزینه‌ی تنظیم خودکار نور (Brightness) صفحه‌ی گوشی را حتماً فعال کنید. این قابلیت باعث می‌شود ، تلفن همراه تان نور صفحه را به طور خودکار ، مطابق با محیط تنظیم کند. علاوه بر این ، قابلیت خاموش شدن خودکار صفحه را فعال و زمان روشن ماندن صفحه را تا حد ممکن کم کنید.

 

6- تلفن همراه تان را ، در گرما و سرما رها می‌کنید.

گرما و سرمای شدید و دیگر شرایط آب و هوایی ، می‌توانند باعث کوتاه شدن عمر تلفن همراه شوند. گرمای شدید باعث بروز انواع مشکلات ، در گوشی مثل از بین رفتن اطلاعات یا خالی شدن باتری می‌شود. هوای سرد هم گوشی شما را ، دچار مشکلات زیادی می‌کند. بعضی گوشی‌های هوشمند در هوای سرد خاموش می‌شوند ، در نمایش اطلاعات دچار مشکل می‌شوند یا باتری آن‌ها خالی می‌شود ؛ حتی در موارد نادری ممکن است ، صفحه‌ی گوشی متلاشی شود.

 

7- گوشی خود را ، روی تخت یا زیر بالش می‌گذارید.

یکی دیگر از عادت‌هایی که باعث کوتاه شدن عمر تلفن همراه می‌شود ، گذاشتن آن در زیر بالش است ، چون این کار باعث بالا رفتن دمای گوشی می‌شود. اگر گوشی تان در شارژ باشد یا نقصی داشته باشد ، این کار ممکن است حتی منجر به آتش سوزی شود.

 

8- گوشی تان ،  دائماً در شارژ است.

اگر گوشی خود را زمانی که باتری آن کاملاً پر است ، باز هم در شارژ نگه دارید ، این کار به باتری گوشی صدمه می‌زند ، چون باعث بالا رفتن دمای گوشی می‌شود. اگر شارژر تقلبی و بی کیفیت باشد ، این صدمه بیشتر خواهد شد.

 

9- شب‌ها ، تلفن همراه تان را تا صبح ، در شارژ می‌گذارید.

مواجه شدن با یک گوشی تمام شارژ ، بعد از بیدار شدن از خواب ، برای همه‌ی ما خوشحال کننده است ، اما اگر گوشی تمام شب را در شارژ بماند ، بااتری آن صدمه خواهد دید. وقتی شارژ گوشی کامل می‌شود ، دستگاه وارد حالتی به نام Trickle Charging (شارژ پیوسته‌ی باتری با سرعتی آهسته برای پر نگه داشتن آن) می‌شود ، تا شارژ آن را کامل نگه دارد. این شارژ اضافه باعث فعالیت بی وقفه‌ی باتری گوشی می‌شود. در حقیقت ، برای باتری‌های لیتیوم یونی ، بهتر آن است که کامل شارژ نشوند ، چون ولتاژ بالا به این باتری‌ها فشار وارد می‌کند و به مرور باعث خراب شدن آن‌ها می‌شود.

 

10- سیستم عامل تان ، را به روز نمی‌کنید.

نادیده گرفتن به روزرسانی‌های تلفن همراه ، هم باعث صدمه دیدن آن می‌شود. سازندگان سیستم عامل‌های اندروید و آیفون ، دائماً در حال به روزرسانی تولیدات خود هستند ، تا تجربه‌ی کاربری بهتری را برای شما فراهم کنند و به این ترتیب تلفن همراه تان عملکرد مناسبی داشته باشد. این به روزرسانی‌ها فواید دیگری هم دارند. در حقیقت ، اگر دستگاه تان باتری ضعیف یا مشکلات دیگری داشته باشد ، چنین به روزرسانی‌هایی می‌تواند ، به حل این مشکلات کمک کند. علاوه بر این ، فراموش نکنید که اپلیکیشن‌ها هم باید به روزرسانی شوند.


  
  
<      1   2   3   4      >